de site met antwoorden over longziekten
LONGMENU_eaa2da83.jpgLONGMENU_472f65ee.jpgLONGMENU_3a3e1a2b.jpgLONGMENU_4f981521.jpgLONGMENU_30c0e929.jpg
 
inloggen forum | aanmelden forum | wachtwoord vergeten
Inloggen    
   
   
 
Inloggen met bestaand account.
Aanmelden    
 
   
 
 
 
Om meer te kunnen zien op deze site kun je hier eenvoudig een account aanmaken.
Je ontvangt een e-mailbericht op het opgegeven e-mailadres, hierin vind je je inloggegevens.
Wachtwoord opnieuw instellen    
 
 
   
 
 
Vul de gevraagde gegevens in zoals hier gebruikt. Je ontvangt dan een nieuw wachtwoord op het opgegeven e-mailadres.
Je bent hier » niet ingelogd
Reactie »  
Je kunt alleen reageren met een account.
Meld je hierboven aan.
Geef hiernaast je tekst in. Om een reactie te geven op één bepaalde post klik je bij het bewuste bericht op "reageer met quote".
 
AuteurBericht
forum beheerder longarts
geplaatst op: 6-11-2013 23:02
beste Karin,
wij spraken elkaar reeds, succes!
karin_b
geplaatst op: 17-10-2013 10:19
In afwachting van wat voor soort operatie er gaat plaatsvinden ( door wie en wanneer wordt dat beslist?) in het Catherina ziekenhuis.
Vraag ik me af, of je na paar dagen daar verblijven eventueel ook naar het Anna toe gebracht kan worden, als je langer als 4 dagen zou moeten blijven?
Of moet je de gehele tijd in Catherina blijven?
En is mijn eigen longarts (DKT Michels)ook betrokken of live bij de operatie of krijg ik dan weer een andere longarts...
En hoor je meteen na operatie of het goed of slecht was?
tja ik kan ze volgende week ook live aan Dkt Michels vragen, maar verveelde me en dacht ik kan het nu ook alvast vragen misschien.
forum beheerder longarts
geplaatst op: 11-9-2013 21:58
beste Artemisia,
vraag over het hoofd gezien helaas.
hier een link met onderzoek naar vitamine D en astma
http://research.longfonds.nl/database-zoeken/vitamine%20D
Artemisia
geplaatst op: 27-3-2013 19:41
Goedendag, ik heb gehoord en gelezen dat er een verbad is tussen vitamine D gebrek en astma. Klopt dit?

Met vr. groet,

Artemisia
forum beheerder longarts
geplaatst op: 20-3-2012 20:59
Beste Hees,
We bespraken je bericht al vandaag toevallig persoonlijk.
Hees
geplaatst op: 17-3-2012 18:10
Mijn long doet pijn, niet de gewone brochiƫctasiƫnpijn, maar door een gekneusde rib. Hoesten is bijna niet mogelijk, ademen kan alleen oppervlakkig zodat ik ga hyper-/hypoventileren en ik duizelig wordt. Die long beweegt ook als ik buig of draai. Ik weet dat het de schuld is van osteoporose, mijn huisarts stopt me vol met kalk, vitamine D3 en levertraan, maar ik begrijp niet waarom het nou al de 6e keer de ribben onder m'n borsten zijn die kneuzen of breken bij buigen of stoten, terwijl alles verder keurig heel blijft, of ik nu stoot of niet. Weet u misschien de oorzaak en hoe ik het in het vervolg kan voorkomen? Volgens mij heeft het met m'n longemfyseem te maken.
miran
geplaatst op: 8-3-2012 9:25
moet natuurlijk wezen mvg een bezorgde oma
miran
geplaatst op: 8-3-2012 7:49
goedemorgen ... Mijn kleinzoon van 18 maanden heeft van af zn geboorte al problemen met zn longen en de luchtwegen ... Na toch wel veel ziekenhuisopname in zn eerste levenjaar ging het naar ons idee de afgelopen periode goed , Maar helaas alles dan dat was waar ,2Maanden geleden is er een longfoto gemaakt en tot onze schrik werd me kleinzoontje doorgestuurd naar het sophia kinderziekenhuis omdat ze een donkere plek boven in zn linkerlongetje zagen . Nu hebben wij de uitslag via de huisarts gehad en die vertelde bij puur toeval de uitslag aan ons ... een kwab boven in zn long waar hij aan geopereerd zou gaan worden , we hebben internet af gespeurd en kwamen alleen bij de vresselijke ziekte longkanker terecht , 16 maart hebben we een vervolg afspraak bij het sophia voor de uitslag van de ct scan , maar we zijn eigenlijk ten einde raad . misschien weet u er een beetje antwoord op ook al weten we dat u ons niet helemaal op weg kan helpen , mvg een onbezorgde oma
forum beheerder longarts
geplaatst op: 16-7-2011 11:46
beste JL Boerrigter,
soms zijn er meerdere oorzaken voor het hoesten (bijvoorbeeld overgevoeligheid in de luchtwegen en reflux) waardoor er geen klachtencontrole ontstaat; je moet dan beide oorzaken aantonen en behandelen.
J.L.Boerrigter
geplaatst op: 14-7-2011 19:50
Vandaag ontdekt dat er een longpolie bestaat. Wat ik lees over reflux hoest komt mij zo bekend voor! Toch wordt er gezegd door artsen dat het door allergie komt. Zou het kunnen dat er toch een andere reden is dat ik al twaalf jaar hoest? Ik kan het biijna niet meer geloven.
1 2 3